Tuesday, December 23, 2008

PRODUK KESIHATAN

Posted by seniza@blogstarz.my

Lihatlah Keunggulan HPA :.

pu

Pengasas HPA

HPA diasaskan oleh Tn Haji Ismail bin Haji Ahmad. Berkelulusan Ijazah dalam bidang Kajian Botanikal Universiti Pertanian Malaysia (kini dikenali sebagai Univ. Putra Malaysia). Mempunyai kepakaran dalam bidang herba dan keturunannya adalah orang-orang yang sangat arif tentang herba.

hpa-hq-perlis-2.JPG

Syarikat HPA

Mula dikenali sebagai PTA (Perubatan Tradisional AlWahida) pada 1986. HPA Industries Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 1995 dan HQ terletak di Jejawi, Perlis. Milik 100% bumiputra Muslim. Hampir 20 tahun dalam industri herba. Memberi gambaran bahawa ia sebuah syarikat yang stabil dan kukuh.

solat-dhuha.JPG

Pekerja HPA

HPA memperkenalkan GMP Syariah yang mengetengahkan beberapa perkara penting kepada setiap pekerjanya. Semua pekerja kilang HPA diwajibkan berwudhuk, menutup aurat, membaca Al-Ma¡¦thurat dan solat sunat dhuha sebelum memulakan kerja.

gmp_kp1.jpg

Kilang HPA

Semua kilang HPA mendapat penarafan GMP (Good Manufacturing Practice), Amalan Pengilangan Baik yang dikeluarkan oleh BPFK, Kem Kesihatan Malaysia. Kini HPA mempunyai beberapa buah kilang di Malaysia dan sebuah di Indonesia. Dan HPA juga sedang berusaha untuk membina beberapa buah kilang lagi di Malaysia.

ladang22.jpg

Ladang Herba HPA

HPA mempunyai ladang herba seluas 500 ekar di Perlis yang antara tanaman utamanya ialah pegaga, roselle, misai kucing dan lain-lain lagi.

produk

Produk HPA

Semua produk HPA mendapat kelulusan dari BPFK, KKM, sijil HALAL daripada Jakim. Kini HPA mempunyai lebih 70 jenis produk dipasaran. Produk HPA dikategorikan kepada: produk herba @ makanan kesihatan, kegunaan harian dan kosmetik.

Harga Produk HPA

Harga produk HPA sangat kompetitif dan berpatutan. HPA juga menekankan prinsip IHSAN dalam soal harga produk. Ini bertujuan untuk membolehkan setiap golongan tidak kira kaya atau miskin mampu memilikinya.

iso_new_accr.gif

Pengiktirafan

Unit R&D HPA telah menerima anugerah kualiti daripada SIRIM Berhad.

muka-belakang-hpa-news-mac-07.jpg

Perniagaan HPA

Perniagaan HPA adalah bersifatkan perubatan herba dan produk-produk kegunaan harian. Sistem MLM digunakan untuk memberi peluang kepada ahli menjana pendapatan sama ada secara sambilan atau sepenuh masa.

Plan Pemasaran MLM HPA

HPA memasuki era Multi Level Marketing (MLM) mulai 1997 (lebih 10 tahun bertahan dalam MLM) dan mendapat pengiktirafan MLM Syariah dari Pusat Konsultasi Syariah Indonesia. Ini bererti plan pemasaran HPA adalah berlandaskan syarak, telus, adil, tiada perangkap dan tiada penipuan.

Perubatan Herba dan Perawatan

HPA memperkenalkan konsep PERUBATAN JAWI yang merangkumi ilmu perubatan herba, diagnosis penyakit dan perawatan. Terdapat kursus Siji Herbalis dan program Perkongsian Ilmu Cemerlang yang diadakan untuk memberi peluang kepada ahli HPA untuk mempelajari ilmu herba.

Latihan Keusahawanan

Program Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC) diwujudkan bagi memberi bimbingan dan tunjuk ajar kepada semua ahli untuk menjalankan perniagaan MLM Syariah HPA. Program ini sangat berkesan sehingga berjaya melonjakkan jualan bulanan HPA. Kursus ini dikendalikan oleh pemimpin-pemimpin HPA yang berjaya dikalangan Pengarah Jati Setia (PJS).

Koperasi Wahida Berhad

HPA menubuhkan koperasi ini untuk menjalankan beberapa projek yang antaranya ialah mengadakan pasaraya Muslim, kilang botol dan plastik, tawaran pinjaman dan lain-lain lagi. Pelaburan saham koperasi dibuka kepada ahli HPA sahaja. Ini bagi membolehkan ahli menikmati keuntungan bersama.

Cawangan dan Stokis HPA

Kini HPA mempunyai lebih 40 cawangan dan ratusan stokis di seluruh negara. HPA juga mempunyai cawangan dan stokis di Indonesia, Brunei, Singapura dan Thailand.

Kebajikan

Setiap bulan HPA tidak lupa untuk menginfakkan sebahagian keuntungan kepada pertubuhan kebajikan, maahad tahfiz dan rumah anak yatim.

bas-kopi-radix2.JPG

Pengiklanan di Media

Produk HPA seperti Kopi Radix dan Cereal Radix kini diiklankan di radio (IKIM.fm), surat khabar (Harian Metro), televisyen (TV3& TV9), papan iklan (di Alor Setar) dan pengangkutan awam iaitu di bas-bas (di Alor Setar)

Hebat bukan! Tiada sebab lagi untuk anda tidak bersama kami. Sertai kami sekarang juga. Keahlian HPA hanya RM 20 sahaja seumur hidup dan anda akan menikmati diskaun produk dari 20-25% serta berpeluang menjana pendapatan lumayan melalui perniagaan produk HPA.

>> KLIK DISINI UNTUK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI HPA <<

>> KLIK DISINI UNTUK MELIHAT SENARAI LENGKAP PRODUK HPA <<

Marilah bergabung bersama rangkaian kami di Dunia Herba HPA kerana anda akan diberi laman web ini untuk tujuan penajaan dan promosi produk. Nama anda akan diletakkan di ruangan Pengedar HPA.

*Keahlian dibuka kepada individu yang belum pernah menyertai HPA sahaja.

Kami AMAT menggalakkan anda untuk menyertai kursus keusahawanan yang pihak HPA anjurkan terutama kepada ahli baru. Ini bertujuan untuk membolehkan anda memperolehi ilmu yang tepat bagi menjalankan perniagaan produk HALAL HPA dengan kaedah yang betul dan berkesan.

>> KLIK DISINI UNTUK MENYERTAI PROGRAM KEUSAHAWANAN HEBAT HPA <<

halal.gifiso_new_accr.gifbuatan.gif

Kopi Radix Mega Jumbo

jumbomega.jpg

Kopi Pra-Campuran Radix (Tongkat Ali) yang dirumus khas bagi penggemar aroma kopi tulen. Mengembalikan kecergasan.

1. Sebagai afrodisiak menambah fertiliti (kesuburan)
2. Melawas dan melancarkan kencing.
3. Mengatasi masalah frigid bagi wanita (memberi ceria pasangan suami isteri).
4. Tongkat Ali sebagai herba utama.
5. Menghilangkan sakit sendi, urat serta menguatkan otot.
6. Mengaktifkan biosentesis ke atas hormon endrogen.
7. Mengandungi flavanoid sebagai anti oksidan, antivirus dan anti peradangan.

Kelebihan Kopi Radix adalah pada campuran 7 jenis herba seperti:

1. Tongkat Ali

Akar Tongkat ali dapat menurunkan demam panas, demam kuning atau keracunan di hati, melegakan sakit-sakit tulang dan sendi, gatal-gatal badan, batuk kering (TB), kencing manis dan juga meningkatkan tenaga batin.

2. Mata Pelanduk

Akar Mata pelanduk dapat merawat otot atau ligament yang terseliuh, sakit dada, cirit-birit, sakit tekak, keracunan, pembengkakan testis, demam dan juga batuk-batuk.

3. Teja Lawang

Akar Teja Lewang digunakan juga untuk menurunkan demam, melegakan asma, batuk, lumbago, menambah tenaga, dan juga baik untuk ibu selepas bersalin.

4. Tebu Gajah

Akarnya bersifat antidote yang dapat mengebahkan demam, mengubati sakit telinga, membuang angin dalam badan dan juga sebagai ubat tenaga batin.

5. Mengkudu hutan

Akar Mengkudu hutan dapat merawat sakit kepala, buasir, sakit jantung, darah tinggi, sebagai Pelawas, memberikan tidur yang berkualiti dan juga dapat menghaluskan kulit.

6. Larak hutan

Akarnya dapat dijadikan ubat selepas bersalin, mengelakkan meroyan, dapat membuangkan angin dan juga sebagai tonik.

7. Halban

Akar Halban pula dapat dijadikan ramuan selepas bersalin, sakit badan, awet muda, antioksidan dan dapat melegakan batuk.

Kandungan:

 • Eurycoma longifolia
 • Cinnamomum inners
 • Ardisia crispa
 • Albizzia Myriophylla
 • Morinda Eliptica
 • Polyalthia Hypoleuca
 • Vitex Pubescen
 • Kopi

  Jumlah kandungan: 96 paket

  Harga:

  Semenanjung Malaysia: RM 90

  Sabah & Sarawak: RM 108

 • Muqaddimah

  logohpa1.jpg

  Ahlan wa Sahlan dan Selamat Datang Ke Laman Web DuniaHerbaHPA.wordpress.com

  Mutiara Wahyu

  Firman Allah SWT yang bermaksud:
  ¡§Dan apabila aku sakit, Dialah (Allah) yang menyembuhkan aku¡¨, (As-Shu¡¦araa: 80)

  Maksud Hadis Qudsi:
  ¡§Bersabarlah dalam menghadapi penyakit. Sesungguhnya penyakit itu adalah penghapus kepada dosa-dosa¡¨.

  Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
  ¡§Bagi setiap penyakit ada ubatnya, maka apabila ubat itu sesuai untuk sesuatu penyakit, ia akan sembuh dengan izin Allah¡¨.

  Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
  ¡§Sesungguhnya Allah menurunkan penyakit, dan menjadikan bagi setiap penyakit itu ubat, kerana itu hendaklah kamu semua berubat, dan jangan berubat dengan benda yang haram¡¨.

  NOTA: Ini adalah laman web peribadi. Ia bukan laman web rasmi syarikat yang disertai. Laman web rasmi syarikat adalah http://www.hpa.com.my . Laman web hanyalah suatu kaedah melakukan promosi ke atas perniagaan yang kami ceburi bersama syarikat ini.

  HPA yakin Radix Kola, Sarsi mampu bersaing

  HPA yakin Radix Kola, Sarsi mampu bersaing

  Harian Metro (Ruangan Bisnes), Sabtu, 14 Julai 2007

  radixcola1.jpg

  PENGELUAR produk kesihatan dan perubatan berasaskan herba, HPA Industri Sdn Bhd yakin produk terbarunya, Radix Kola dan Sarsi mendapat sambutan baik serta mampu bersaing di pasaran tempatan serta antarabangsa.

  Ini kerana Radix Kola dan Sarsi keluaran HPA bukan sekadar minuman ringan berkarbonat malah mampu bertindak sebagai minuman kesihatan serta memberi tenaga dan berkhasiat kerana kurang kandungan gula.

  Selain dijamin halal, kehadiran Radix Kola dan Sarsi juga diharap mampu memberi alternatif kepada pengemar minuman berkarbonat untuk memilih minuman yang membawa manfaat dalam penjagaan kesihatan.

  Pengarah Urusannya, Ismail Ahmad, berkata pihaknya yakin Radix Kola dan Sarsi keluaran HPA mampu menarik minat penggemar minuman berkarbonat kerana berbeza dengan jenama lain untuk bersaing di pasaran.

  Katanya, ramuan sinergi herba khas dalam Radix Kola dan Sarsi menjadikan minuman itu begitu istimewa, malah ia mempunyai perisa kola yang sebenar dan mampu memberi perlindungan pada organ hati.

  ¡§Minuman berkarbonat Radix Kola dan Sarsi sesuai untuk semua golongan serta boleh dihidangkan dalam pelbagai majlis dan orang ramai tidak perlu bimbang meminumnya tidak akan menjejaskan kesihatan.

  ¡§Atas keyakinan Radix Kola dan Sarsi mendapat sambutan hebat, HPA kini mensasarkan untuk mengeluarkan dua juta botol dalam sebulan sebaik kilang terbaru di Kawasan Industri Ringan, Pinang Tunggal beroperasi sepenuhnya Oktober depan,¡¨ katanya.

  ¡§Buat masa ini, pengeluaran minuman terbabit dihasilkan kilang sementara HPA di Napoh Jitra serta Sungai Petani dan masih mampu memenuhi permintaan di pasaran ketika ini,¡¨ katanya ketika ditemui selepas melancarkan minuman berkarbonat Radix Kola dan Sarsi di Sungai Petani malam kelmarin.

  Minuman berkarbonat Radix Kola dan Sarsi kini sudah berada di pasaran dan dijual pada harga RM3.50 untuk setiap botol 1.5 liter di Semenanjung dan RM3.80 di Sabah serta Sarawak.

  Ismail berkata, selain mensasarkan pasaran tempatan, HPA juga bercadang memasarkan Radix Kola dan Sarsi ke luar negara terutama Timur Tengah dengan membina sebuah kilang di Dubai bagi mengeluarkan minuman itu.

  ¡§Ini kerana maklum balas positif yang diterima HPA selepas membuat promosi di sana dan anak syarikat di Dubai akan menjadi pusat pengedaran selain menerima permintaan dari Mekkah, Brunei dan London,¡¨ katanya.

   

  Radix Cola

  radixcola.jpg

  Radix Cola adalah minuman ringan yang dapat memberikan kesegaran dan keseronokan untuk dinikmati. Sesuai untuk dihidangkan dalam pelbagai majlis dan suasana. Sinergi khas herba dalam minuman ini menjadikannya istimewa dan berbeza dengan pesaingnya dan rasa cola yang sebenar. Kehadiran minuman ringan ini diharap dapat memberikan alternatif kepada para penggemar minuman berkarbonat untuk memilih kehidupan yang lebih sihat dan pilihan anda adalah pilihan dunia. Radix Cola yang memberi tenaga, berkhasiat dan yang penting halal lagi baik. Radix Cola muncul dengan TEKANAN GAS sederhana serta kandungan gula yang jauh lebih rendah daripada minuman berkarbonat yang ada di pasaran dan sesuai untuk semua lapisan umur.

  Fakta Nutrisi Radix Cola:

  fakta-radix-cola.png

  Harga:

  Semenanjung Malaysia RM 3.50

  Sabah & Sarawak: Rm 3.80

  Radix Sarsi

  radixsarsi.jpg

  RADIX SARSI adalah minuman ringan yang dapat memberikan kesegaran dan keseronokan untuk dinikmati. Sesuai untuk dihidangkan dalam pelbagai majlis dan suasana. Sinergi khas herba dalam minuman ini menjadikannya istimewa dan berbeza dengan pesaingnya di samping rasa sarsi (perasa yang berasal daripada pokok sarsaparilla, Smilax regelii). Kandungan flavonoid dalam S. regelii menunjukkan aktiviti keimunan positif dan perlindungan pada organ hati. Kehadiran minuman ringan ini diharap dapat memberi alternatif kepada para penggemar minuman berkarbonat untuk memilih kehidupan yang lebih sihat dan pilihan anda adalah pilihan dunia.

  Fakta Nutrisi Radix Sarsi:

  fakta-radix-sarsi.png


  Harga:

  Semenanjung Malaysia RM 3.50

  Sabah & Sarawak: Rm 3.80 

   

  Berus Gigi Kasturi

  berus-gigi-hpa.png

  Berus Gigi Kasturi¡KRM 3.50

  Kopi O Radix

  Kopi O Pra-Campuran Radix di rumus kepada penggemar-penggemar kopi O dengan tambahahan beberapa khasiat herba di dalam kopi pra-campuran tersebut. Herba-herba yang digunakan di dalam Kopi O Pra-Campuran Radix adalah sama dengan herba-herba yang digunakan di dalam Kopi Pra-Campuran Radix iaitu tujuh herba terpilih iaitu Teja Lawang, Mengkudu Hutan, Mata Pelanduk, Larak, Halban, Tebu Gajah dan Tongkat Ali.

  Khasiat Kopi O Pra-Campuran Radix :

  • Melawas dan melancarkan sistem perkumuhan.
  • Merawat peringkat awal penyakit TB
  • Menghilangkan sakit sendi, urat serta menguatkan otot
  • Mengandungi flavanoid sebagai anti oksidan, antivirus dan anti peradangan.
  • Membuang angin dalam badan.
  • Dapat menambahkan tenaga dan menambahkan kesuburan.
  • Mengubati darah tinggi dan kencing manis.
  • Dan dapat mengubati pelbagai penyakit yang lain, InsyaAllah.

  Kandungan bahan:

  • Eurycoma longifolia
  • Cinnamomum inners
  • Ardisia crispa
  • Albizzia Myriophylla
  • Morinda Eliptica
  • Polyalthia Hypoleuca
  • Vitex Pubescen
  • Kopi

  Harga:

  Semenanjung Malaysia: RM 15

  Sabah & Sarawak: RM 18

  *Nota: Buat masa ini, Kopi O Radix dikeluarkan dalam bentuk papan sahaja (20 paket).

  Peluang Pelaburan Terbaru KoWahida

  REBUT PELUANG INI!

  Koperasi Wahida Berhad Kini Menawarkan Peluang Pelaburan Baru Sebanyak RM 2 Juta.

  Pelaburan:
  -Kopi O Radix: RM 1 Juta
  -Radix Cola: RM 1 Juta

  Ayuhlah segera melabur bersama kami kerana peluang terbaik sebegini tidak datang selalu. Melaburlah demi masa depan anda yang gemilang¡KInsyaAllah.

  *Pendaftaran pelaburan hanya dibenarkan di cawangan HPA dan Pejabat KoWahida sahaja. Terbuka kepada ahli HPA sahaja.

  Makluman:
  -Pelaburan saham untuk Kopi Radix telah ditutup bermula 1 Mei 2007 dengan jumlah peburan terkumpul ialah RM 2.033 Juta.
  -Sebarang pertanyaan, sila hubungi bahagian Koperasi di talian 04-9773813/14 Faks: 04-9773812 (Cik Aida/Toyib)

   

  Info Terkini Dari HPA

  [ INFO TERKINI DARI HPA ]

  hpa-news-mei-07-2.jpg

  Majalah HPA News keluaran bulan Mei 2007 kini boleh diperolehi di cawangan-cawangan HPA di seluruh Malaysia. Hanya RM 3 sahaja senaskah.

  sabun-pegaga-alami.png
  Antara produk baru HPA, Kopi O Radix, Sabun Whitening, Sabun Pegaga Alami dan Berus Gigi Kasturi (Sila klik gambar untuk besarkan)

  [ PRODUK-PRODUK BARU KELUARAN HPA ]
  .: Sila klik mana-mana produk untuk maklumat lanjut :.

  1. Syampu Betik¡K¡K¡K¡K¡K¡K¡K¡K¡K¡K¡KRM 18
  2. Gel Mandian Cucumber¡K¡K¡K¡K¡K¡KRM 18
  3. Teh Tropika (Herba Misai Kucing)¡KRM 20
  4. Kordial Kurma Madu¡K¡K¡K¡K¡K¡K¡K¡K.RM 15
  5. Air Mineral HPA (Dari Sungai Gau)¡K¡K..RM 1.30 & RM 2.50
  6. Wahdah (Cecair Pencuci)¡K..RM 5.50
  7. Kiswah (Air Mawar)¡K¡K¡K¡K..RM 18.00
  8. Air Minuman Roselle¡K¡K¡K¡K.RM 2
  9. Minuman Bijirin Radix¡K¡K..RM 18
  10. Az-Zahraa Corset¡K¡K..RM 50 <>
  11. Sabun Bayi¡K¡K¡K¡K¡K¡KRM 8 <>
  12. Sabun Pegaga Alami¡K¡KRM 12 <>
  13. Sabun Whitening & Firming Soup¡K.RM 18 <>
  14. Sabun Kacip Fatimah¡K..RM 12 <>
  15. Berus Gigi Kasturi¡K.RM 3.50 <>
  16. Kopi O Radix (papan)¡K.RM 15 <>

  Nota: Harga tertera adalah harga pengguna (bukan ahli).

   

  BERMINAT HUBUNGI SAYA DI TALIAN 019-9514726 (ROS)

  halal.gifiso_new_accr.gifbuatan.gif

  http://www.bazaarlot.com?action=ClassifiedDetail&id=7172

  No comments: