Sunday, May 17, 2009

Rahsia kecantikan & Kesihatan dgn MADU KHAULA

Posted by cengkudu762000@yahoo.com

MADU KHAULA

 

MADU ~ pemakanan yang baik untuk kesihatan dan kecantikan


Pemakanan yang baik adalah pemakanan yang seimbang khasiatnya dan halal. Ia perlu disalurkan didalam tubuh badan untuk pembinaan fizikal dan mental. Dalam masyarakat sekarang, manusia banyak terdedah kepada pemakanan yang kurang khasiat seperti makanan segera yang disediakan di kedai-kedai dan restoran-restoran.

Pengambilan makanan segera & tidak seimbang ini mengundang kearah penyakit yang merbahaya kerana tidak ada kefahaman tentang pemakanan yang sewajarnya diambil setiap individu. Setiap individu seharusnya memupuk rasa kasih sayang pada diri & mencari keredhaan Allah S.W.T serta mengamalkan cara pemakanan yang sihat seperti dikalangan para Nabi suatu ketika dahulu.

Kita haruslah mencontohi Rasulullah S.A.W, dimana baginda mementingkan khasiat dari segi pemakanan yang diambil. Salah satu makanan yang diamalkan oleh Rasullullah S.A.W ialah madu. Baginda amat menyukai madu kerana isi kandungan madu sehingga kini tidak dapat difkirkan atau dikaji oleh akal fikiran manusia. Tidak dapat dinafikan bahawa antara banyak minuman, madulah yang paling enak dan berkhasiat.

Madu dianggap sebagai Raja makanan kerana khasiat yang ada pada madu tidak ada pada makanan lain. Madu adalah perasa yang dijadikan dari ribuan saripati bunga dan pohon-pohon yang dicipta dan dipelihara oleh Allah S.W.T., cairan yang keluar dari perut lebah iaitu di panggil madu.

Ia mengandungi sukrosa yang natural untuk dijadikan makanan seimbang. Selain pemakanan seimbang madu juga boleh dijadikan penyembuhan kerana Allah S.W.T menyarankan di dalam kitab AL-Quran madu menjadi ubat bagi manusia yang berpenyakit.

Sabda Rasulullah SAW :
\"Madu adalah penyembuh bagi penyakit di dalam hati dan hendaklah kamu berubat dengan Madu dari Al-Quran\" Dari Ibnu Majah Al-Hadi Ibnu Masud R.a

\"Demi Allah SWT yang aku dalam genggamanNya, minumlah madu, malaikat akan memohon rahmat pada penghuni rumah yang ada madu didalamnya jika seseorang itu makan madu, seribu ubat masuk keperutnya dan sejuta penyakit keluar darinya\"

Selain menyuruh umatnya makan madu, Nabi Muhammad sendiri gemar meminum madu. Daripada Aisyah ra katanya, \"Madu adalah makanan kesukaan Rasulullah SAW\"
 
 
HARGA MADU

HARGA SEBOTOL RM60 (BIASA) RM65 (YANG SARANG)
*berkhasiat serta mengandungi pelbagai vitamin,mineral dan zat yang tinggi
*Anti allergic, anti anemia, anti fungus, anti ulser, anti septic
*Tidak dicampuri gula atau sirap
*Dibotol terus menerus dari pergunungan Iran

Kelebihan utama MADU KHAULA adalah memulihkan sistem dalam badan manusia seperti berikut :

1. Memanaskan badan
2. Melancarkan perjalanan darah
3. Mengimbangkan diet untuk tubuh badan yang menarik
4. Menguatkan tenaga dalaman
5. Meningkatkan kecergasan, daya ingatan serta hafalan dan kepintaran anak-anak
6. Membantu menguatkan daya ketahanan badan
7. Melawaskan usus besar dan kecil
8. Memulihkan keletihan dan kelesuan
9. Membersihkan saluran pernafasan  
 
 
 
PELBAGAI PENYAKIT BOLEH DIUBATI.....antaranya :
Asid gastrik, Tekanan darah tinggi, Kencing manis, Kolestrol, Migrain, Demam, Resdung, Ketagihan Kafien, Kanser usus, Penyakit kulit, Cirit-birit, Tiriod, Lemah tenaga batin (suami / isteri), Asma, Utk kecantikan, Kelangsingan badan.... dll.
 


CARA PENGAMBILAN:

2 sudu makan besar, 3 x sehari (pagi, tghari, malam bagi minggu pertama)

2 sudu makan besar, 2 x sekali (pagi dan malam)
(Pagi: sebelum sarapan, Tengahari: sebelum/selepas makan, Malam: Selepas makan, seelok-eloknya masa hendak tidur. Selepas makan madu perlu disusuli dengan air)

Kanak-kanak: 1 sudu teh, 2 x sehari (pagi dan malam)

Bacalah selawat kepada Rasulullah 3 kali mohon keberkatan Al-Quran dan Sunnah. Bagus untuk wanita mengandung dan bayi. Hanya gunakan sudu plastik/kaca/kayu. Jangan disimpan dalam peti ais.

Bagi yang mengalami masalah kesihatan, bergantung kepada individu itu sendiri tetapi secara umumnya yang sakit kena makan lebih.

CONTOH:

Dr Norizam bermula dengan 2 sudu makan 3 x sehari dan menambahkan sukatan setelah beberapa lama kepada 6 kali sehari (12 sudu).

Hjh Zan yang mengidap diabetes, minum madu 3 sudu, 3 x sehari dan dan berhenti secara total mengambil sebarang manisan/minuman yang ada gula. Dan selepas 2 bulan kandungan glukos telah normal.

Pn Khaula sendiri mengalami sakit puan (rahim telah dicadangkan oleh doktor untuk dibuang) sehingga beliau berusaha sendiri mengubati dan berjaya setelah mengamalkan minum madu ini. Selain itu beliau juga bekas pengidap lelah dan obesiti (82kg) dan sekarang berat beliau 52 kg sahaja.


 
Madu KHAULA... Melahirkan Penyembuhan,Kejelitaan dan Kesejahteraan....

Terjamin Kualiti....GRED A

Firman Allah, mafhumnya;
\"Dan Tuhanmu memberi ilham kepada lebah: \"Hendaklah engkau membuat sarangmu pada gunung-ganang, dan pada pokok-pokok kayu, dan juga pada bangunan-bangunan yang didirikan oleh manusia\". \"Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai) serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkanNya kepadamu\" (dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia ( dari berbagai-bagai penyakit) sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang berfikir\" - (Surah An-Nahl, 68-69)

 
Madu KHAULA telah mendapat pengesahan daripada Islamic Republic of Iran Ministry of Jihad-E-Agriculture Vetrinary Organization dan Food Quality Research Unit, UKM�.Madu KHAULA bergred A adalah hasil keputusan analisis yang dijalankan oleh UNIPEQ dan Institute of Standard and Industrial Researches of Iran (SIRI) menunjukkan kualiti madu KHAULA menepati cirri-ciri piawaian madu antarabangsa yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Madu Antarabangs (International Honey Commission)
 
 
SILA KLIK LAMAN WEB www.khaula.com untuk maklumat selanjutnya.

CEPAT2 untuk tempahan boleh menghubungi:.... Bila lagi klu tak cuba !!!!!
PN. AIMA  - 012 2910427 ATAU 
EN. IQBAL - 019 2177947
RAWANG, BUKIT BERUNTUNG, BUKIT SENTOSA
            asyura@blogstarz.my
 
 

Amalkanlah selalu...

Bersamalah kita dgn MADU KHAULA

http://www.bazaarlot.com?action=ClassifiedDetail&id=8285

1 comment:

Syukur Ahmad said...

Anda ingin membeli madu asli?.
boleh hubungi saya..syukur ahmad (013- 343 8393)
Madu Asli Khaula… (^_^)
seperti yang digunakan di kebanyakan pusat rawatan Islam..
[Kedai Bekam & Resdung,Pjs 2 Tmn Dato Harun 46000 Jln Klg Lama Petaling Jaya Selangor (Berhampiran Masjid Jumhuriyah Tmn Dato Harun) ]

tenaga batin…kecerdasan…batuk2…madu ubat bagi segala penyakit, kecuali mati..